Wie Zeeland zegt denkt vaak in de eerste plaats aan water. En terecht. Nergens in Nederland is zoveel vaarwater als in deze provincie.
Het oude Zeeland is sterk veranderd. Waar de vroegere eilanden een open verbinding hadden met de Noordzee, is door de uitvoering van de Deltawerken veel veranderd. Maar dat heeft voor de watersport geen verlies opgeleverd.

Modern, comfortabel en van alle gemakken voorzien

Modern, comfortabel en van alle gemakken voorzien

Zeeuwse Delta

De Zeeuwse Delta is de langste kustlijn van Nederland. Dat maakt Zeeland dan ook tot een watersportprovincie bij uitstek.

Vanzelfsprekend leidt dat tot een grote verscheidenheid aan havens die variëren in grootte en belangrijkheid. Veel van die havens deden in het verleden dienst als handelshaven, maar hebben die functie in de loop van de jaren verloren. Zij zijn nu in gebruik als jachthaven.
Havens die nu nog een rol spelen als handelshaven, zoals Vlissingen, Terneuzen of Hansweert, zijn voor de pleziervaart minder aantrekkelijk vanwege het drukke scheepvaartverkeer.

De zeehaven van Vlissingen

De zeehaven van Vlissingen

Watersportgebieden

Daar tegenover staat dat langs de gekende watersportgebieden, zoals het Veerse Meer of het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa, of Ooster- en Westerschelde, talloze gezellige jachthaventjes te vinden zijn. Wij wijzen op Bruinisse, Kortgene, Tholen, Wolphaartsdijk of Veere. Dan zijn er nog St.Annaland, Brouwershaven, Breskens of Wemeldinge.

Op de volgende pagina’s willen we de keuze voor een van de meer dan 50 jachthavens van Zeeland makkelijker maken. We gaan ze eens onder de loep nemen.

Behouden vaart!