Het is bijna vanzelfsprekend dat u voor uw vakantie kiest voor de zonnigste provincie van ons land. Zeeland heeft dan ook zoveel te bieden dat het bijna onmogelijk is om te kiezen.

Natuurlijk het strand en de zee. De kustlijn van Zeeland is immens. De lengte van de Zeeuwse kust komt ongeveer overeen met de lengte van de kust tussen Duinkerken en Noord Duitsland. Wat kun je nog meer wensen als zonaanbidder, zwemmer, watersporter of duiker.

Zon, strand en duinen - foto Aren Admiraal

Zon, strand en duinen – foto Aren Admiraal

Maar er is meer. Prachtige historische steden, die allemaal hun eigen verhaal te vertellen hebben. Middelburg met haar abdij, Sluis met het beroemde Jantje van Sluis, Brouwershaven waar vadertje Cats nog steeds voorleeft of Zierikzee waar u terug stapt in de tijd.

Al die verhalen worden vertelt via stadsgidsen, de uitstraling van oude gebouwen en de tientallen musea die Zeeland rijk is.

Het statige oude stadhuis van Zierikzee, nu stadhuismuseum

Het statige oude stadhuis van Zierikzee, nu stadhuismuseum

 

Toch is Zeeland niet alleen maar zee of historie. Het is een van de grootste landbouwgebieden van ons land. Van aardappelen en spruitjes, tot vlas en wijn. In Zeeland wordt het geproduceerd.
Een prachtig netwerk van fiets- en wandelpaden dat goed is bewegwijzerd, stelt u in de gelegenheid om, zonder zorgen, de afzonderlijke eilanden op een andere manier te bekijken. Bereid uw tocht daarom voor via de fietsroutes van de VVV. Hier te vinden.

Natuurgebieden te kust en te keur - Foto Aren Admiraal

Natuurgebieden te kust en te keur – Foto Aren Admiraal

 

 

 

 

 

Nergens in Nederland worden in de zomermaanden meer festivals en zomerevenementen georganiseerd als in Zeeland. Van Concert at Sea en Klomppop tot WeitjeRock en van de zomermarkten in Renesse tot de Solexrace in Biggekerke. Hou daarom onze agenda in de gaten en u hoeft zich nooit te vervelen.

De vriendelijkheid van de mensen zal u aanspreken, net als de vele campings, bungalowparken, hotels en B&B’s.
Op al die plaatsen wil men u kennis laten maken met Culinair Zeeland, bijeengebracht onder de noemer Zeker Zeeuws. Terug te vinden op de Mosseldagen in Yerseke en de Visserijdagen in Bruinisse.

Heerlijk shoppen in Renesse

Heerlijk shoppen in Renesse

Nagenoeg overal vindt u VVV kantoren of steunpunten waar men hun uiterste best doet om van uw vakantie een echt en onvergetelijk feest te maken. Koop dan meteen de ZeelandPas die u tal van voordelen biedt.

En… bent u ooit in Zeeland geweest, dan zult u besmet raken met een bepaald virus en blijft u steeds weer terug komen.

Fijne vakantie gewenst in Zeeland.