Kop van Schouwen

 

Renesse, Nieuw-Haamstede, Burgh-Haamstede, Westerschouwen, gewoon een verzameling van kleine dorpjes. Maar samen vormen ze de unieke Kop van Schouwen.

Uniek? Jazeker! Als u de Kop van Schouwen bezoekt, krijgt u te maken met een 21 kilometer lang, schoon strand, dat zich uitstrekt van de Brouwersdam bij Ellemeet tot aan Oosterscheldekering bij Burghsluis.

Stilte en rust in de duinen - Foto Aren Admiraal

Stilte en rust in de duinen – Foto Aren Admiraal

Dit gebied is rijk aan natuur, stilteplekken, afgewisseld met heerlijke duinen en brede stranden. En dat wordt gewaardeerd. Al decennialang is de Kop van Schouwen, zowel in de zomer als in de winter, een van de meest aantrekkelijke recreatiegebieden van Zeeland.

 

Historische omgeving

 

Op dit heerlijke deel van Schouwen-Duiveland met zijn historische stadjes en dorpjes hoeft u zich niet te vervelen. Er is altijd wel iets te doen. Bezoek bijvoorbeeld het leuke Brouwershaven  de geboorteplaats van Vadertje Cats, of ga terug in de tijd in Zierikzee.

Het historische Zierikzee ligt om de hoek

Het historische Zierikzee ligt om de hoek

 

 

 

Vakantie vieren zonder overlast

 

Renesse is een verhaal apart. In de zomer is het een van de meest bezochte vakantieplaatsen van Zeeland. En toch is er zoveel ruimte dat het nooit benauwend is. In de omgeving kunt u uw hart ophalen in natuurgebieden zoals Neeltje Jans  of een bezoek brengen aan een van de vele musea, zoals de Burghse Schoole in Burg Haamstede

 

Het gezellige centrum van Renesse

Het gezellige centrum van Renesse

 

Kleinschalig

In dit gezellige Renesse ligt het prachtige Vakantiepark Schouwen. Een vakantiepark voor het hele gezin. Niet te vergelijken met die enorme bungalowparken, maar kleiner, zonder klein te zijn, en in ieder geval veel intiemer. Vakantiepark Schouwen heeft alles te bieden wat de verwende vakantieganger verwacht.

 

Het ligt op loopafstand, slechts 900 meter van de zee. Tientallen kilometers strand en duinen, alleen voor u. Het levendige Renesse   met haar gezellige winkeltjes en de wekelijkse toeristenmarkt ligt op slechts 500 meter lopen. De omgeving is rijk aan fietsroutes.

 

Een park met voor elk wat wils

Strandchalet

Strandchalet

 

 

Vakantiepark Schouwen biedt voor elk wat wils. U kunt hier kiezen uit een knus houten  strandchalet geschikt voor zes personen. Een andere mogelijkheid is te opteren voor een van de zeven luxe ruime woodlodges, ook geschikt voor zes personen . Dan zijn er nog de bungalows van het type Beach.

 

 

 

Bungalow Beach

Bungalow Beach

Camping

 

U houdt van kamperen? Geen probleem! Op de kleinschalige camping is het genieten van ruimte en rust.. De kampeerplaatsen zijn omgeven door struiken en kleine bomen die u behoorlijk privacy garanderen. De staplaatsen zijn ca. 80 m² of 125 m². Uw camper staat op een ruime verharde camperplaats en is voorzien van water, stroom en alles wat u meer nodig heeft.

De camperplaats

De camperplaats

 

 

 

 

Op Vakantiepark Schouwen gaat uw vakantie van start met een warm welkom aan de receptie. Hier wordt u op hartelijke manier alles uitgelegd over het park en de omgeving. Zo kan men fietsen huren, is er ontbijtwinkeltje voor verse broodjes, een Escape Room, een horecagelegenheid, entertainment en WiFi.

 

Ontbijtwinkel

 

Elke ochtend vindt u in de ontbijtwinkel vers gebakken broodjes, een krantje en natuurlijk alles wat hoort bij een lekker ontbijt. Het vriendelijke personeel verzorgt ook belegde broodjes, koffie, een vers gekookt of gebakken ei en zelfs versgeperste jus d’orange! De ontbijtwinkel is elke dag geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur.

De receptie en ontbijtwinkel

De receptie en ontbijtwinkel

Op Vakantiepark Schouwen wordt in de drukke weekenden en drukke vakantieperiodes veel georganiseerd voor alle gasten. Denk aan knutselen en meeleeftheater voor de allerkleinste gasten, sport, spel en lekker chillen voor de oudere kids en voor volwassenen zijn er leuke thema avonden, sport en quizzen. Bij aankomst ontvangt u een informatieboekje waarin alles precies vermeld wordt.

Schouwen-Duivelandpas

Ook biedt Vakantiepark aan haar vakantievierders de SchouwenDuivelandPas. Een pas die voor 4,00 euro per persoon te koop is op de receptie.

Met deze pas heeft u recht op kortingen bij sportfaciliteiten en zwembaden. Maar ook gratis toegang tot verschillende musea.

Schouwse bus

Schouwse bus

Ook kunt u gratis een rondrit maken met de Schouwenbus. Een ideale gelegenheid om het Schouwen-Duiveland  te verkennen.

Het programma en evenementenboekje ligt voor u klaar aan de receptie.

 

Uw toekomst?

 

En vindt Vakantiepark Schouwen zo leuk dat u er niet meer weg wilt? Dan is er de mogelijkheid een eigen chalet kopen en het hele seizoen langskomen. Alle mogelijkheden liggen open!

Uw toekomstig droomplekje

Uw toekomstig droomplekje