Zeeland is dankzij het vele water dé provincie bij uitstek om te ervaren met een boot. Dankzij de aanwezige bootverhuurders is het dan ook voor iedereen mogelijk om een boot te huren en te genieten van het natuurschoon dat deze zuidelijke provincie van Nederland te bieden heeft.

Ontdek Zeeland per boot.

Zalig zeilen op het Veerse Meer

Zalig zeilen op het Veerse Meer

De Schelde is een van de bekendste wateren van Zeeland en verbind de Noordzee met Antwerpen. Aan de Schelde kun je aanmeren in plaatsen als Terneuzen, Breskens en natuurlijk het historische en bekende Vlissingen. In al deze plaatsen zijn voorzieningen aanwezig om aan te meren en te overnachten. Eindig je tocht in Vlissingen en zet de dag hierna koers richting het middeleeuwse Middelburg.

Via het, in 1873 geopende, Kanaal door Walcheren vaar je van Vlissingen naar Middelburg; deze prachtige plaats moet je écht bezoeken. Het leuke centrum, tal van leuke lunchtentjes en het bruisende avondleven maken Middelburg een absolute must do als je besluit om Zeeland per boot te gaan ontdekken.

Aan het eind van Het Kanaal door Walcheren wacht het prachtige Veere dat meermaals is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Zeeland. Dit kleine en compacte maar prachtige middeleeuws dorp aan het Veerse Gat is, vooral op zaterdag en in de zomer, een gezellige stopplaats waar je de markt kunt bezoeken. 

Via het Veerse Meer vaar je richting de Oosterschelde. Onderweg geniet je links en rechts van het prachtige natuurlandschap waar Zeeland om bekendstaat. Bij aankomst op de Oosterschelde kun je ervoor kiezen om terug richting de Schelde te varen. 

Je neemt hiervoor de route die je langs Wemeldinge door het Kanaal door Zuid Beveland richting Hansweert brengt. Breng onderweg absoluut een bezoek aan Wemeldinge. Het is een leuke en gezellige plaats met een centrale jachthaven waardoor je met de boot in het centrum kunt aanmeren. 

 

Als je meer tijd hebt.

Ga bij aankomst op de Oosterschelde naar het westen. Je eerste stop zou Zierikzee moeten zijn! Met het Stadhuismuseum, de prachtige Zuidhavenpoort en de bekende Nieuwe Kerk en de Dikke Toren is deze historische stad een uitstekende stop tijdens je vaartocht door Zeeland.

Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans zou ook niet mogen ontbreken. Op het werkeiland Neeltje Jans ligt dit bekende park waar je alles leert over de Deltawerken en de bijzondere geschiedenis van Zeeland. Je kunt aanmeren in de jachthaven die naast het park ligt.

Als je de sluis doorgaat kom je op zee terecht en kun je je tocht via de Zeeuwse kust van Walcheren weer richting Vlissingen voortzetten. Onderweg kom je de bekende en populaire plaatsen Domburg, Westkappele en Zouteland tegen, stuk voor stuk zijn deze plaatsen ook de moeite waard om te bezoeken.

Vaarbewijs nodig.

Afhankelijk van het schip dat je huurt is het verplicht om in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Varen is geweldig maar veiligheid is essentieel. Het is dus aan te raden om in alle gevallen een vaarbewijs te halen zodat je volledig op de hoogte bent van alle regels en gebruiken die gelden op het water.