Zeeuwse campings

Zeeuwse campings

 Als we op Wikipedia kijken naar de definitie van camping, dan lezen we: “Een kampeerplaats of (in het Frans, niet Engels) camping is een plek met voorzieningen om te kamperen. Hier kan een tent worden opgezet en de vouwwagen, caravan of camper worden neergezet. De voorzieningen bestaan in ieder geval uit een sanitair gebouw waar WC’s, douches en wasgelegenheden zijn te vinden”

Hoewel het kamperen aanvankelijk is ontstaan uit een behoefte naar eenvoudig leven in de natuur, heeft het voorzieningenniveau zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Vooral campings langs de kust, en in de nabijheid van toeristische trekpleisters hebben tegenwoordig veel te bieden. Naast een receptie, of in ieder geval een aanspreekpunt, zijn er op de grotere campings vaak een supermarkt, een restaurant en een zwembad. Ook is een disco en een animatieteam al geen uitzondering meer. Dergelijke grootschalige campings zijn vaak gericht op jongeren en/of gezinnen.

Een ideale vakantieplaats

Een ideale vakantieplaats

Ook vinden we meer en meer campings die een onderdeel uitmaken van bungalowparken. Het behoeft geen betoog dat ook daar in alle voorzieningen wordt voorzien. Ook is het vaak mogelijk om op campings een compleet ingerichte tent te huren. Het is eens wat anders dan een chalet en vaak voor kinderen veel avontuurlijker.

Tenslotte zijn er nog de minicampings, vaak behorend bij een boerenbedrijf. Een ideale vakantieplaats om uw kinderen te laten weten dat melk niet iets uit een pak is of dat chocolademelk niet van bruine en witte melk van zwarte koeien afkomstig is. En ook hier slaat de modernisering toe. De meeste van deze kleine campings beschikken, net als hun grotere broers al over WIFI.

Tenslotte heeft Zeeland ook een viertal naturistencampings.

De meeste (grotere) campings zijn aangesloten bij de RECRON die als belangenbehartiger voor de Nederlandse campingsector optreedt. De mini- of boerencampings zijn verenigd in de VEKABO.

Op de volgende pagina’s willen we graag een aantal goede en betrouwbare Zeeuwse soorten campings aan u voorstellen. Deze website stelt u in staat om, in combinatie met andere pagina’s uw vakantie volledig te plannen en voor te bereiden.

 

intro

Kamperen bij de boer