Op zoek naar een bijzondere vakantieverblijf? Bij Bruinisse staat een prachtige woning, geschikt voor tenminste voor 5 personen en waar ook uw huisdier welkom is. Rechtstreeks te reserveren via de eigenaar. Een buitenkansje.

De Sluis bij Bruinisse, welkom in Zeeland

Als u vanuit richting Rotterdam of uit de richting Breda over de N59 Zeeland binnen rijdt over de Grevelingendam is de eerste Zeeuwse plaats die u tegenkomt Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland. Voor een vakantie in Zeeland hoeft u niet verder te rijden. Schouwen-Duiveland is het mooiste en meest afwisselende deel van deze provincie.

Resort de Tong

Resort de Tong

U passeert Bru, zoals het in het Zeeuws wordt genoemd, rijdt over de sluis die het Grevelingenmeer met de Oosterschelde verbindt om na een kilometer op een rotonde rechtsaf te slaan naar een pareltje van een vakantiehuis. Blijf de weg volgen en passeer het grote en altijd overvolle bungalowpark Aqua Delta om, na een bocht naar rechts na ongeveer 500 meter het aan de Hoogenwerfweg gelegen vakantie resort “De Tong’ te bereiken. Een klein en intiem resort dat u meteen de indruk heeft een gezellige woonwijk binnen te rijden.

Een resort waar u zich thuis voelt

Rechtstreeks via de eigenaar

Huisnummer 42 wordt verhuurd door de vriendelijke en gastvrije Willemien Petersen. Geen moeilijk gedoe, rechtstreeks via persoonlijk contact reserveren. En het is niet zomaar een vakantiehuisje.

 

De woning biedt plaats aan 5 personen. Rondom een ruime, geheel afgesloten tuin die u alle vrijheid garandeert en waar uw huisdier niet uit kan ontsnappen.

Alles voor een comfortabel leventje

 

Woonkamer

De gezellig ingerichte woonkamer heeft een onderhoudsvriendelijke vloer. Er staat een mooie eethoek en een kinderstoel. Een comfortabele zithoek maakt de inrichting  compleet . Naast de centrale verwarming bevindt zich hier een  grote houtkachel om de avonden extra gezellig te maken. Uiteraard is er een TV aanwezig, aan te sluiten op kabel of satelliet. Er is een DVD speler. Er zijn bordspelletjes en voor de kleintjes is er speelgoed voorzien.

De moderne keuken

Keuken

In de hygiënische keuken staat uiteraard een koelkast met vriesvak. Om uw culinaire hoogstandjes te demonstreren kunt u beschikken over een vierpits kookplaat, een over en een magnetron en een grill. Een senseo-apparaat en een broodrooster completeren de keuken.

 

 

De eenpersoons slaapkamer

Slaapkamers

Op de bovenverdieping vind u twee frisse badkamers. Één is voorzien van een van een extra groot tweepersoonsbed. In de andere staan twee eenpersoonsbedden en kinderbed. De kamers zijn fris, licht en ruim en beschikken over voldoende opbergruimte.

 

De kinderslaapkamer

 

 

 

De frisse badkamer

Badkamer.

In de badkamer treft u het toilet, een ruime douche en mooie wastafel met aflegruimte. De ‘natte groep’ is modern en hygiënisch.

Tuin

Ga naar buiten door de schuifpui en belandt in de grote, goed onderhouden tuin. Het is goed toeven in het zonnetje op het grote betegelde terras.

Lekker chillen in het zonnetje

 

 

De tuin die u alle privacy biedt, loopt diep door. Ze is helemaal afgezet met een coniferenhaag. waartussen gaas is aangebracht. Uw eventueel meegenomen hond kan hier lekker zijn dolle gang gaan. Achter in de tuin staat een berging waar u uw fietsen, bolder- of wandelwagen kwijt kunt.

 

 

Ravotten er maar op los

Speelveld

De woning grenst aan een mooi speelveld. Hier staan tal van klim- en speeltoestellen., een volleybalveld en ruimte om te voetballen. Kortom, aan de woning en het resort mankeert niets om u een geweldige vakantie te garanderen.

 

 

 Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland, het noordelijkste van de Zeeuwse eilanden, is naar onze mening het mooiste en meest gevarieerde eiland van de Zeeuwse archipel. Hoewel het eiland bij vakantiegangers voornamelijk bekend is  vanwege de, aan de Noordzee gelegen, kust en plaatsen als Burg-Haamstede en Renesse, wordt de oostelijke kant van het eiland onderbelicht.

Bruinisse

Vanaf de vakantie woning is het iets meer dan een kilometer, langs of over de dijk, wandelen naar het dorp. Bruinisse    is een voormalig vissersdorp ook wel bekend als HET mosseldorp van Zeeland. Als er één dorp in Zeeland aanspraak mag maken op het credo Luctor et Emergo dan is het dit schilderachtige dorpje wel.

Het symbool van Bruinisse

Het overleefde tal van overstromingen en stormrampen. Daarbij verloor het ooit haar complete vissersvloot. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het zwaar gebombardeerd.158 woningen lagen in puin.109 waren zwaar en 584 licht beschadigd. De hele bevolking werd geëvacueerd nadat het dorp onder water werd gezet. Maar de inwoners  kwamen terug om hun leven weer op te pakken.

De watersnoodramp van 1953 werd manmoedig ondergaan en de Deltawerken maakten van de zeearm de Grevelingen een binnenmeer  waardoor een belangrijk deel van de visserij verdween. Het kon hen niet deren.

Bruinisse gezien vanaf de dijk

Het Bruinisse van nu is een heerlijk dorpje met een verfrissend centrum en gelegen op een unieke plaats, daar waar de Oosterschelde en het Grevelingenmeer slechts door een sluis worden gescheiden. Daarom kunt u hier de grootste jachthaven van Zeeland vinden.

Bruinisse kan de verwende vakantievierder bijna alles bieden wat hij of zij maar wenst. Er is een leuk centrum waar tal van winkeltjes van diverse aard over de verschillende pittoreske straatjes liggen verspreid. In het centrum ligt een groot en modern winkelcentrum met een supermarkt, drogisterij en slijterij.

Bedenkt dat het uitgebreide Grevelingenmeer voor de deur ligt en de grootste jachthaven van Nederland net over de dijk.

Schilferachtig Dreischor

Omgeving

De oostelijke kant van Schouwen-Duiveland, eigenlijk het voormalige eiland Duiveland, stelt u regelmatig voor verassingen. Op korte afstand van Bruinisse liggen voormalige dorpskernen zoals Oosterland, Nieuwerkerk, Sirjansland, Schuddebeurs en het prachtige kerkringdorp Dreischor.

Andere historische steden zoals het monumentale Zierikzee en Brouwershaven liggen op nauwelijks 10 km. afstand.

Natuurgebied Dijkwater

Houdt van wandelen? Ga dan zeker de natuur ontdekken in het prachtige natuurgebied ‘Het Dijkwater’ waar tal van vogelsoorten leven, de meest exotische planten groeien en waar u plotseling oog in oog kunt komen te staan met een grote grazer.

U ziet, voor een geweldige en onvergetelijke vakantie hoeft u niet heel Zeeland te doorkruisen. Uw ideale vrije tijd ligt om de hoek. Voor meer informatie en boekingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw gastvrouw: t.w.petersendewaal@t-mobilethuis.nl