Zeeland staat om veel dingen bekend in ons land, zoals de (schier)eilanden in deze provincie. Een auto huren Amsterdam om vervolgens af te reizen naar een van deze eilanden in Zeeland is zeker een aanrader. Je kunt hier bijvoorbeeld een dagje uit van maken, maar vakantie vieren op een eiland is ook absoluut een goed idee. In dit artikel lees je wat de voordelen van zo’n eilandvakantie zijn, die je trouwens ook ervaart bij een vakantie op een Spaans eiland waarvoor een auto huren Mallorca nodig is.

 

Cardio 

 Cardio is de perfecte manier om je lichaamsbouw op peil te houden en gezonde voordelen te behalen. Hoewel cardio een goede manier is om de bloeddruk te verlagen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en chronische pijn te verminderen, is het ook de sleutel tot het versterken van het hart voor optimale efficiëntie. Waarom helpt een eilandvakantie hierbij? Nou, doordat je ’s ochtends direct een duik in de zee kunt nemen. Door te zwemmen in het water kun je je cardio sterk verbeteren.

Geen stress

 Omdat stress ons letterlijk ziek kan maken, is het belangrijk om het onder controle te houden. Gerichte aandachtige ademhaling kan helpen om stress te verminderen. Als we ons in een ontspannen toestand bevinden, slapen we beter, verteren we ons voedsel beter en kan ons immuunsysteem optimaal functioneren. Op het strand van een eiland kun een stap terugnemen en goed op je ademhaling letten. Vul de longen diep en adem dan langzaam uit. Het stress van je auto huren Sardinie voel je dan ineens niet meer.

De natuur maakt haar eigen kunst op de Zeeuwse eilanden

 

Sociale interactie

 Om een ​​gezonde mentale toestand te behouden is het belangrijk om regelmatig met anderen om te gaan. Iets eenvoudigs als lachen met vrienden kan spanning kalmeren, spierontspanning bevorderen en stress verminderen. Op een eiland vind je over het algemeen veel plekken waar sociale interactie mogelijk is. Ga bijvoorbeeld naar een pub, eet een maaltijd in een restaurant of zoek een plekje op een terras. Zo kun je bijkomen van je drukke dag, terwijl je ook nog eens nieuwe mensen ontmoet.

 

 

Langzaam tempo

 Wanneer was de laatste keer dat je de dag doorbracht zonder een elektronisch apparaat? We leven in een overgestimuleerde snelle wereld. Zet de telefoon uit, klap de laptop dicht en geniet van het langzame tempo van het eilandleven. Omringd door een prachtig uitzicht op de zee en geweldige lokale eetgelegenheden, vergeet je al je afleidende elektronica.

Steigertje op Sr. Annaland

Fitness

 Er zijn een miljoen redenen om niet te sporten op vakantie. Er is er maar één nodig om goede bedoelingen te saboteren. Een goede manier om jezelf verantwoordelijk te houden is een goede fitnessles. Zoek een les die je interesseert en ga ervoor. Wie weet ontmoet je zelfs een leuke vriend. Zelfs op het strand van een eiland kun je al fitnessen, hiervoor heb je in principe niet eens attributen nodig.

Een fantastische vakantie kan precies zijn wat je nodig hebt om te resetten, op te laden en met een frisse blik naar de toekomst te kijken. Op een eiland in Zeeland is dit zeker mogelijk!