De herfstvakantie staat voor de deur en de reis gaat dit jaar eens naar vakantieprovincie  Zeeland toe. De voorbereidingen voor de vakantie zijn begonnen en je bent aan het controleren of je alles in orde hebt, want ook voor vakantie binnen Nederland moet je je zaakjes goed voorbereid hebben. Zo ook de verzekeringen tijdens het reizen. Kun je eigenlijk wel op vakantie gaan met een zakelijke autoverzekering? Of moet je hier een aparte verzekering voor afsluiten?

Wat is een zakelijke autoverzekering? 

 Een zakelijke autoverzekering is een verzekering die de schade dekt die veroorzaakt is door of met je zakelijke auto. Als je een WA dekking hebt is de schade aan anderen verzekerd. Heb je een dekking voor beperkt casco wordt ook de schade aan je eigen auto en spullen vergoed door de verzekering.

 

 

 

Op vakantie met een zakelijke autoverzekering

 Tegenwoordig hebben veel mensen een lease auto van het bedrijf waar zij voor werken. Het is toegestaan om hiermee ook privé kilometers af te leggen. Bij een leaseauto hoort vaak ook een Zakelijke autoverzekering

 

Ook wanneer je een zakelijke autoverzekering hebt is het mogelijk om op vakantie te gaan zonder dat je daar een hele aparte autoverzekering voor af hoeft te sluiten. Zo kun je dus onbezorgd op reis gaan naar je vakantiebestemming.

Wat valt er allemaal onder de dekking van een zakelijke autoverzekering? 

De eerste drie jaar wordt bij een casco dekking de nieuwwaarde van de auto vergoed. Ook kun je er op rekenen dat de accessoires in je auto allemaal meeverzekerd zullen zijn.

Hierbij kun je denken aan je gevarendriehoek, je reservelampjes, apparatuur, kortom alles wat je in je auto mee hebt. Je moet wel de aankoopbewijzen kunnen weerleggen, zodat de verzekering weet welke waarde de spullen hebben.

Aanvullende verzekeringen op de zakelijke autoverzekering

 Je hebt ook de mogelijkheid om je nog aanvullend te verzekeren. Zo kun je een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen afsluiten en je zou een schadeverzekering voor inzittenden af kunnen sluiten.

Mocht je van plan zijn de zakelijke auto ook voor privé doeleinden te gebruiken dan is de inzittenden verzekering zeker aan te raden om af te sluiten. Zo weet je zeker dat iedereen die je meeneemt in de auto ook verzekerd is.

 

Een rechtsbijstandverzekering is ervoor om rechtsbijstand te kunnen krijgen mocht er een ongeluk zijn gebeurd en je komt er met de tegenpartij niet helemaal uit. De kosten voor de juridische bijstand worden dan ook uit de verzekering vergoed.

Waar kun je een zakelijke autoverzekering afsluiten? 

 In principe zou je bij iedere verzekeringsmaatschappij een zakelijke autoverzekering af kunnen sluiten. Toch moet je goed blijven kijken naar de voorwaarden die gesteld worden in de polis. Als je meer wil weten over een zakelijke autoverzekering, dan zou je kunnen kijken op Alpina.nl.

Op deze website kun je alles vinden over een zakelijke autoverzekering en onder welke voorwaarden je deze af zou kunnen sluiten. Je hoeft alleen de website te bezoeken en je aan te melden als je je kunt vinden in de polisvoorwaarden die zij aan de zakelijke autoverzekering hebben hangen.

Dus? Veilig op vakantie en gezond weer terug.