De dagen dat ons land in lockdown blijft, duren voort. De verveling slaat toe en je bent op zoek naar leuke en andere dingen om de tijd te doden. Voor het Watersnoodmuseum  een reden om alles iets lichter en vrolijker te maken.

Via de website van dit unieke museum heeft u de mogelijkheid om bijzondere dingen te kopen waar u wellicht eerder niet bij stil heeft gestaan. Van fascinerende boeken, tot kook ideeën, handige dingen voor in de keuken of leuke cadeaupakketten. Zomaar, of voor iemand waar je om geeft.

U verwent er niet alleen uzelf mee, maar met uw aankoop steunt u het Watersnoodmuseum om nog iets te verdienen in tijden waarin musea het moeilijk hebben.  U kunt op een veilige manier betalen en uw aankoop wordt zorgvuldig verwerkt door vrijwilligers van het museum. In tegenstelling van wat anderen beweren, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel!

Deze pagina zal regelmatig worden ververst en worden er andere leuke ideeën in het zonnetje gezet.

Cadeautje kopen? Watersnoodmuseum, uw provider! Veel plezier.

After Us The Deluge

The Human Consequences of Rising Sea Level

Kadir van Lohuizen is een Nederlandse fotograaf die zijn sporen ruim heeft verdiend. Hij heeft, zwervend over de wereld, diverse conflicten in Afrika en andere plaatsen overal op de wereld op de gevoelige plaat vastgelegd. We noemen de misstanden in de diamantindustrie, de migratie in Noord- en Zuid-Amerika of de vreselijke manier waarop zes miljoenensteden omgaan met hun afval.

In 2018 won Van Lohuizen de eerste prijs bij de World Pres Photo met zijn indrukwekkende foto van een man met een bundel plastic PET flessen op de Olusosun vuilisbelt in Laos – Nigeria. De foto staat symbool voor de groeiende afvalberg in de wereld.

Zijn boek ‘after us the deluge’ (na ons de zondvloed) geeft een beklijvend beeld van de gevolgen van de stijgende zeespiegel en brengt dit op ingrijpende manier in beeld. Van Lohuizen trok daarvoor naar verschillende delen, verspreid over de hele wereld. Hij fotografeerde op Groenland, de Verenigde Staten, Bangladesh en Indonesië, Panama en de Pacific. Op zijn trip legde hij vast wat de klimaatverandering daar aanricht.

Het resultaat is een even verontrustend als indrukwekkend, esthetisch tijdsdocument. Voor elk hoofdstuk schreef een deskundige ter plekke een bijdrage over de specifieke problematiek in zijn of haar land.

After Us The Deluge

Gebonden fotodocument

Redactie Engels

288 pagina’s

Afmetingen 32 x 25 cm.

Prijs € 45

Zeeuwse knop bakblik

De Zeeuwse Knoop, ook wel de Zeeuwse Knop, is een traditioneel streeksierraad uit Zeeland. De knop werd vervaardigd van fijn smeedwerk en is sinds de 18de eeuw onderdeel van de Zeeuwse klederdracht

De geschiedenis van de Zeeuwse Knop gaat terug tot het einde van de 17de eeuw, de tijd van onder andere Michiel de Ruyter. Mannen droegen de knopen destijds op hun hemd, jas of als ‘keelknoop’. De knopen werden vervaardigd uit zilver of goud. Later gingen vrouwen de knoppen ook dragen als sieraad. Als mutsspeld of als broche. Hoe groter de knop, hoe rijker en belangrijker de drager was.

Van dit sieraad hebben wij een juweel van een bakblik in de aanbieding. Het Zeeuwse Knop bakblik is vervaardigd uit stevig vertind metaal. Hierdoor geeft het een goede warmtegeleiding en wordt roestvorming voorkomen. Ideaal voor het bakken van een karaktervolle Zeeuwse cake, kruiskoek, hartige taart of het maken van pudding.

Broodbakken? De Zeeuwse Knop bakvorm is ook verkrijgbaar als broodblik.

Het Zeeuwe Knop bakblik heeft een afmeting van 20 x 5,5 cm. Het is voorzien van een stevige ring om het blik op te hangen en wordt geleverd in een fraaie doos. Een leuk geschenk voor uzelf of voor iemand waar u om geeft.

Het Zeeuwse Knop Bakblik kost slechts     € 24,95

Een leven op onze planeet    

Wie kent Davis Frederick Attenborough niet? Deze Britse bioloog en televisiemaker is wereldwijd bekend geworden met natuurdocumentaires zoals Life, Planet Earth en Blue Planet.

Ook is hij de maker van natuurseries als Life on Earth, The living Planet en Trials of life. Voor zijn verdiensten is hij opgenomen in een groot aantal orden en mag hij zich Sir noemen.

Attenborough is de auteur van A Life On Our Planet. In dit autobiografische boek neemt de filmmaker u mee in zijn wereld en geeft een bijzondere kijk op zijn, maar ook onze wereld.

Voor het eerst beschrijft hij de belangrijke momenten in zijn leven als bioloog. Hoe hij oog in oog stond met de meest uiteenlopende wilde dieren en hoe hij zijn leven wijdde aan het vastleggen van de natuur in al haar schoonheid en diversiteit.

Daarnaast vertelt Attenborough over de verwoestende veranderingen die hij in al zijn jaren met eigen ogen heeft zien plaats vinden. Het is een actueel boek met een dringende, maar ook hoopvolle boodschap voor de toekomst. Bekijk de wereld door de ogen van een man die de natuur een stem gaf.

Een leven op onze planeet.

272 rijk  geïllustreerde pagina’s – Hardcover

Afmetingen 22,3 x 15,3 x 3 cm.

Prijs: € 20,-

Paaspakketten

Pasen komt met rasse schreden dichterbij. Tijd om jezelf, maar ook de rest van de familie te verwennen. Om die reden heeft het Watersnoodmuseum een serie feestelijke Paaspakketten samengesteld met daarin voor elk wat wils. De Paaspaketten zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen.  De inhoud van de goedkoopste versie bestaat uit:

Entreekaart:           1 x toegang tot het museum;

Popje:                    Knuffelachtig paaslammetje;

Bloembolletjes:       Rijk opgevuld potje met narcisjes;

Paaseitjes;             Zonder chocolade paaseitjes geen pasen;

Hello Zeeland:        De vrolijkste reisgids voor Zeeland;

Searoop;                Bijzondere Zeeuwse siroop – 100% biologische smakelijke siroop;

Zeeuwse Zoute;      Oorspronkelijk en origineel strooibusje Oosterschelde zout.

De prijs voor dit pakket bedraagt € 25,-. Voor andere samenstellingen (ook met alcoholische versnaperingen) en prijzen kunt u informatie opvragen via: info@watersnoosmuseum.nl

.

Zeegroenten

Donald Deschagt is chef-kok en eigenaar van ‘Le Homard et La Moule’ in het Belgische Bredene. Zijn restaurant is onderscheiden door Michelin en Gault-Millau.

De interesse van Deschagt voor wat in de Noordzee leeft, overstijgt het gekende aanbod. Hij behoort tot de generatie die met een holistische visie naar het maritieme leven kijkt en dat culinair vertaalt. Algenboter klinkt daarbij nog vertrouwd terwijl we plankton-olie en zee-saucisse op basis van zeewier in ons land als vernieuwend mogen beschouwen. Hij gebruikt de meeste van die aparte ingrediënten gedoseerd als natuurlijke smaakaanjagers of om diepgang te creëren. Zoals een pesto bij mosselen of als kruidenboter bij kreeft.

Deschagt is pionier op het gebied van koken met algen in Vlaanderen. Elke week gaat hij zelf wier knippen en andere ingrediënten halen op de golfbrekers.

Zeewieren en algen zijn in de toekomst een belangrijke voedselbron uit de zee. Ze zijn dan ook steeds vaker te koop en makkelijk verkrijgbaar. In ‘Zeegroenten’ deelt Deschaps zijn kennis en ervaring met originele en haalbare recepten met u. Recepten met zeewier of zeegroenten als hoofdgerecht of als smaakmaker. Ga ook eens aan de slag met heerlijke veelzijdige groente als lamsoor, wakame, zeekraal en kombu.

Maak zelf eenvoudig speltcroque met zeewierpesto, mosselen met zeekraal en wakame of smoothie met zeesla. Tal van tips voor lekkere recepten, gezond en goed voor het milieu.

Dit unieke boek is uitgegeven als paperback. De omvang is 172 pagina’s en de afmetingen zijn 24 x 17 x 1,8 cm.

De prijs bedraagt  € 24,99

Ansichtkaarten Watersnood

5 indrukwekkende foto’s gemaakt tijdens de Watersnoodramp op briefkaartformaat. Om te versturen of te bewaren en de herinnering levend te houden.

Normaal is de prijs € 1,- per stuk. Nu per set van vijf kaarten slechts € 4,-

 

 

 

 

 

 

Bestellen

U kunt uw bestelling plaatsen door eenvoudig een mail te sturen aan info@watersnoodmuseum.nl Daarna, en na betaling krijgt uw uw keuze per omgaande toegestuurd.

Houd deze pagina in de gaten. Ze wordt iedere veertien dagen ververst met nieuwe ideeën. Het Watersnoodmuseum kan uw noodzakelijk hulp goed gebruiken.