Hoewel wij enorm bevooroordeeld zijn kunnen we stellen dat Zeeland toch écht wel een van de mooiste provincies van Nederland is! Het is de provincie waar in elk seizoen veel te doen is, waar je geniet van natuurschoon, een bijzondere geschiedenis en waar zelfs veelvuldige bezoekers (en bewoners van de provincie zelf) nog regelmatig prachtige geheimen over de provincie en haar plekjes ontdekken.

 

Voor een leuk romantisch dagje of weekendje weg hoef je dan ook niet verder te zoeken. Je hebt je bestemming gevonden: Zeeland! Of je nu voor de kust, het binnenland of een van de prachtige dorpen of steden in de provincie gaat. Er is altijd een perfect plekje of  Vakantie deal voor jou!  

In dit artikel delen we onze 5 meest romantische uitjes en plekjes in Zeeland zodat tijdens jullie tripje samen het maximale uit elkaar én Zeeland halen!

Flaneren, borrelen en genieten in Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, is een eeuwenoude middeleeuwse stad waar al ruim 880 jaar wordt gehandeld. De geschiedenis van de stad zie je dan ook terug aan het prachtige compacte en middeleeuwse stadscentrum. 

De smalle steegjes en vele verborgen straatjes, pleintjes en hofjes zorgen voor een geweldige sfeer en maken Middelburg dan ook de ideale plek voor je volgende romantische weekendje weg. 

Er zijn meer dan genoeg goede hotels te vinden (waaronder eentje met een jacuzzi) en ook ‘s avonds kunnen jullie lekker eten in een van de vele uitstekende restaurants in het centrum. Sluit af met een borrel in een van de leuke café’s of doe een cocktail. Voor het slapengaan maak je een romantische wandeling door het centrum.

Ook overdag is er veel te doen in Middelburg: voor liefhebbers van winkelen zijn er meer dan 100 winkels in het centrum te vinden en bezoek je de markt, voor cultuur en geschiedenis breng je een bezoek aan het Zeeuws museum en voor een geweldig uitzicht kun je de 207 treden van de “Lange Jan”, de historische kerktoren van de stad, beklimmen!

Domburg, de oudste badplaats van Nederland

Volgens de overlevering is Domburg een van de oudste badplaatsen van Nederland. Dit middeleeuwse dorp ligt tussen West en Oostkappele en bekend om het prachtige brede strand dat er te vinden is. In de zomer is dit strand een zeer populaire plek voor liefhebbers van zand en zee terwijl het in de andere seizoenen dé plek is voor een romantische wandeling langs de golven!

Ook in het dorp zelf, dat overigens vol monumentale panden staat, gaat een romantisch uitje helemaal lukken. Het stadhuis uit 1567 vormt het hard van het dorp en wordt omringd door leuke en goede restaurants waar de lokale keuken; Zeeuwse mosselen, vers uit de pan komen! 

In en om Domburg geniet je op de fiets (of te voet) van de prachtige natuur! Combineer bijvoorbeeld een tocht op de fiets naar Oostkappelle of loop de Mondriaanroute. Domburg was namelijk een van de favoriete plekken van Piet Mondriaan.

Winkelen in Goes

In Goes is het goed winkelen geblazen: de stad staat bekend om het grote aanbod van bijzondere, kleinschalige winkels en boetieks waar van alles te krijgen is. Niet iedereen vindt winkelen romantisch maar gelukkig is er veel meer in Goes!

Aan de grote markt, het centrale plein van de stad, vindt je namelijk tientallen leuke café’s en restaurants. Als het zonnetje schijnt geniet je hier van een lekker borreltje en hapje en kijk je je ogen uit aan de vele mooie monumentale panden die de markt omringen.

Vanuit Goes kun je verschillende leuke boottochten langs de kust maken. Alle tochten vertrekken vanuit de middeleeuwse haven waar de kadenamen als “bierkade” en de “turfkade” nog refereren aan vervlogen tijden.

Je romantische weekendje in Goes maak je helemaal af met een overnachting een leuke romantische B&B!

 

 

Historie en rijkdom in Zierikzee

Al in 1600 was Zierikzee een bloeiende handelsstad en dat heeft ervoor gezorgt dat je nu kunt genieten van een prachtig knus stadscentrum. De “Dikke Toren van Zierikzee” is een tocht naar boven waar jullie worden beloond met een prachtig uitzicht. 

 

In Zierikzee ga je genieten van lekkere Zeeuwse hapjes waaronder de Zeeuwse bolus, mosselen, Zeeuwse kreeft of een Schouws palingbroodje. Top het af met een lokaal biertje en maak een mooie wandeling langs de oude haven van de stad waar je een geweldig uitzicht hebt!

 

 

 

Liefde in Zoutelande

Bløf zong er al over: Zoutelande is een prachtig plekje vol romantiek. Perfect dus voor een romantische getaway in Zeeland! Het prachtige strand en achterliggende brede duinen zijn de perfecte plek voor een romantische wandeling. 

In het dorp zelf geniet je van terrasjes, goede restaurants met lokale specialiteiten en leuke kleine hotels waar de romantiek maximaal tot haar recht komt.