Soms ontdekken we bijzondere dingen gerelateerd aan onze provincie. Belduna online puzzeltochten is zo’n speciaaltje.

Belduna Puzzeltochten Online is een idee van Marco Durieux. Hij produceert gedetailleerde ontdekkingstochten door Nederland. Daarbij is hij ook fan van Zeeland geworden.

Sinds enige tijd heeft hij twee heel afwisselende puzzeltochten in onze provincie uitgezet.

Met de auto

De karakteristieke Voorstaat in Colijnsplaat

De karakteristieke Voorstaat in Colijnsplaat

De eerste is een autopuzzeltocht over Walcheren, Noord Bevelend, Schouwen-Duiveland en Zuid-Beveland. De afstand is ca. 150 km en leidt u langs en door Middelburg – Vlissingen, Westkapelle, Veere om vandaar via Neeltje Jans naar Renesse, Brouwershaven, Dreischor, Zierikzee naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te rijden.

Daarna gaat u over de nog steeds fascinerende Zeelandbrug via Colijnsplaat en Goes, terug naar Middelburg.

Onderweg komt al tal van speciale en typisch Zeeuwse trekpleisters tegen. Dingen die u anders wellicht nooit zou hebben bezocht. Een aanrader, temeer daar deze puzzeltocht gratis te downloaden is.

 

En te voet is ook leuk

Een tweede aanrader is de wandelpuzzeltocht door Middelburg, waarbij u met andere ogen gaat kijken naar de Zeeuwse hoofdstad.

Het historische stadhuis van Middelburg

Het historische stadhuis van Middelburg

 

 

U wandelt en speurt bij het Oude stadhuis, de Vismarkt en de Graanmarkt,  wandelt door de Kuiperspoort, u ontdekt de Kaaien, de Oostkerk, kunt de Lange Jan beklimmen, de schoonheid van de bijzondere Abdij, het historische provinciehuis bewonderen,  het Zeeuws Museum, Molen De Hoop, Kloveniersdoelen en nog veel meer! Het resultaat is een onvergetelijke belevenis en ontdekking van de historie en de cultuur van deze fascinerende stad.

De afstand die u daarbij aflegt is slechts 6 kilometer. Zoveel moois op  zo’n kort traject. Ook deze puzzeltocht is hier gratis te downloaden.

 

 

Belduna heeft hiermee een leuk en niet commercieel initiatief genomen dat werkelijk iets toevoegt aan het toeristisch beleven van onze provincie. Iets om in de gaten te houden. Hopelijk komt er nog meer.

Voor meer informatie kijk op de website.