Evenementen

 In Zeeland is altijd wat te doen, dat geldt voor alle seizoenen. Soms gaat het om grote evenementen die internationale bekendheid genieten. Een andere keer om een kleine happening, maar waar wel een heel dorp, gemeente of eiland aan meewerkt.

Traditioneel Ringrijden - Foto Kees Marijs

Traditioneel Ringrijden – Foto Kees Marijs

In elk seizoen staan de Zeeuwen klaar voor u om het beste van zichzelf en van hun provincie te laten zien.

Al eens een wedstrijd ringrijden bijgewoond? Snuivende Zeeuwse trekpaarden die in volle galop met hun ruiter op een kleine ring afstormen? Sensationeel

Mosseldagen in Yerseke

Mosseldagen in Yerseke

U kent vast wel de wereldberoemde mosseldagen in Yerseke, waar meer dan 45.000 bezoekers op af komen. Waar maar liefst tussen de 8 en 9 duizend kilo mossels worden verorberd. Waar mensen een dagje mee kunnen varen om zich een echte mosselvisser te wanen.

En Zeeland heeft nog zoveel meer te bieden. Muziekfestivals in Domburg “Jazz by the Sea” of het grandioze “Concert at Sea”op de Brouwersdam.

Ga in de zomer eens naar de visserijdagen in Bruinisse.

Of in de winter naar de Charles Dickens Kerstmarkt in Yerseke. Ga eens schaatsen op de grote kunstijsbaan voor het stadhuis in Middelburg

Het sfeertje van A Christmas Carol

Het sfeertje van A Christmas Carol

Regelmatig worden er vis- en zeilwedstrijden georganiseerd, of in een van de vele musea prachtige exposities ingericht.

Vaak is het een kwestie van niet weten wanneer en waar, wat plaats vindt. Op deze pagina’s kunt u tal van uitjes vinden. Let op! Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt om u op de hoogte te houden.