Jaarlijks worden de visserijdagen in Bruinisse worden georganiseerd. Deze dagen vinden traditiegetrouw plaats tijdens het derde weekend van juli.

Living Statues in Bruinisse

Living Statues in Bruinisse

Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Festiviteiten Bruinisse. Het bestuur werkt nauw samen met alle belanghebbenden bij het grootste non-profit evenement van Schouwen-Duiveland.

Tijdens de donderdag, vrijdag en zaterdag staat Bruinisse volledig in het teken van de (mossel)visserij. Er is ook een grote markt waar nieuw en oud te koop is.

Er is een grote vlootshow waar, op het vlaggenschip Miss Visserij prominent aanwezig is.

Er vindt een wedstrijd palingroken plaats, er is een mosselrace, u kunt deelnemen aan het Bourgondisch friet en worst festijn of de living statues bewonderen. Jongeren organiseren een heuse roeiregatta in sloepen.

U kunt desgewenst op een kotter mee uitvaren om het mosselvissen van dichtbij mee te maken. Maar misschien is het beter om onbeperkt van verse mosselen te genieten. Voor een impressie, kijk hier.

Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten en in het centrum staat een kermis. Gedurende alle dagen zijn er meerdere optredens van band, groepen en DJ’s

Restanten van het favoriete voedsel (en drank) tijdens de visserijdagen van Bruinisse.

Restanten van het favoriete voedsel (en drank) tijdens de visserijdagen van Bruinisse.

De dagen worden afgesloten met een groots vuurwerk.

Voor meer info, kijk hier: