Natuurlijk is Zeeland trots op haar grote verscheidenheid aan musea. Grote en kleine. Maar er is meer. In Zeeland ligt kunst letterlijk op straat.

Wij wijzen op kunstpleinen, kunstmarkten en galeries. Meestal op particulier initiatief.

Strandpaal - werk van Inge de Groot

Strandpaal – werk van Inge de Groot

Galeries spelen een belangrijke rol in het Zeeuwse culturele leven. En u komt ze tegen op de meest onverwachte plaatsen. In de steden zoals Middelburg of Zierikzee. Maar ook in ‘kunstdorpen’ zoals Domburg en Burg-Haamstede.

 

In deze galeries komt u veel werk tegen van hedendaagse Zeeuwse kunstenaars. Daaronder bevinden zich schilders die tal van opleidingen hebben gevolgd en de academie niet vreemd is. Maar het is opvallend hoeveel talent in onze provincie leeft en werkt dat autodidact is.

evelien

Meisje in de duinen – werk van Evelien Hullekes – Galerie Yewel

 

 

 

 

 

Moeten we daar onze neus voor ophalen of kwalificeren als ‘huisvlijt’? Ik zou het niet doen. Lees de geschiedenis van de autodidact Vincent van Gogh, die ook maar een goed jaar tekenles kreeg van de schilder Constant Cornelis Huijsman op de niet afgemaakte HBS.

 

Via deze pagina willen wij u helpen deze kleine ‘museale plekjes’ en het vele talent van Zeeland te ontdekken. Klik op de naam van onderstaande items om op de beschrijving te komen.

 

Veel plezier bij uw zoektocht.

Plein met de muurschildering

Plein Montmaertre

Het fraaie en rustgevende interieur

Galerie Yewel

poster

Kunst- & Cultuurroute Middelburg