Zeeland, met zijn vele zonuren, is een heerlijke plek voor uitstapjes. Met de auto kun je de prachtige steden en andere plekjes van Zeeland bezoeken maar met zoveel water in deze provincie is de boot ook een optie.

Altijd in de buurt van het water

Zeeland heeft een kustlijn van 650 kilometer. Langs deze kustlijn komt men duinen, dijken, dammen en baaien tegen. In Zeeland ben je nooit ver van het water. De Zeeuwse eilanden zijn namelijk omringd door water, met de Noordzee maar ook met brede zeearmen zoals de Wester- en de Oosterschelde. Dit is niet het enige water dat Zeeland rijk is. Talloze kreken, kanalen, diepe geulen en watergangen maken het plaatje compleet. Ieder deel van Zeeland heeft zijn eigen kenmerken maar ondanks dit gegeven is al het water verbonden.

Natuurgebied Dijkwater

 

Met de auto Zeeland verkennen

Heb je net een nieuwe auto? Dan vind je het natuurlijk heerlijk om Zeeland met de auto te verkennen. De auto verzekeren, tanken en instappen en je laten verrassen door al het moois wat Zeeland te bieden heeft. Heb je geen auto of wil je op een alternatieve manier Zeeland verkennen? Dan zijn er ook nog andere opties die je een schitterende kijk op het landschap geven.

Heerlijk vrij zijn met de auto

 

 

Ontdek de toeristenroutes

Connexxion heeft bijvoorbeeld een aantal toeristenroutes die je van eiland naar eiland voeren en waar je uit kunt stappen bij de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Neeltje Jans, het Watersnoodmuseum of het natuurgebied Het Zwin. Er is ook een speciale Zomerbus Zuid-Beveland in de maanden juli en augustus. Dit is een hop-on-hop-off bus.

 

 

 

Met de ferry of de trein

De zomerbusMet de ferry of de trein

Op de Westerschelde Ferry krijg je gelijk een vakantiegevoel, zodra de trossen los worden gegooid. Onderweg krijg je een schitterend zicht op de Westerschelde, de Zeeuws kust en de gigantische containerreuzen die voorbijvaren. Dan zijn er nog de zonnetreinen. Een zeer milieuvriendelijke optie. Deze treinen zijn een leuk alternatief om de omgeving te verkennen. Dit seizoen rijden er zonnetreinen in Hulst en Vlissingen.

In het zonnetje op de Westerschelde Ferry

 

Stoppen voor de Zeeuwse specialiteiten

Onderweg is het natuurlijk altijd de moeite waard om ergens te stoppen bij een van de vele horecagelegenheden. Een drankje op een terrasje in de zon of lekker oesters, mosselen, kreeft of kokkels eten. Met zoveel water in de buurt is het logisch dat de verse vis en andere producten uit het water hier in overvloed te verkrijgen zijn. Maar sla zeker ook de Zeeuwse Bolus en de Zeeuwse Babbelaar niet over. De gezellige badplaatsen, de pittoreske dorpen en de historische steden zijn alleen al door al die heerlijkheden een bezoek waard.

Logeren in historistische panden

 

Overnachten in Zeeland

Waarschijnlijk duurt het even eer dat je alle leuke plekken in Zeeland hebt bezocht. Je kunt ervoor kiezen om te blijven overnachten. Er zijn hotels, campings en andere overnachtingsmogelijkheden genoeg.