Vlak bij Kamperland bevindt zich een mooi en ruim ingericht bungalowpark; Rancho Grande. Dit park is verleden eeuw ingericht en de woningen zijn allemaal van particuliere eigenaren. Deze stonden en staan garant voor perfect onderhoud en moderne aanpassingen. Door het park lopen goed aangelegde eenrichtingsverkeer straten, zodat u nooit door verkeer wordt gehinderd.

Hier troffen wij voor u een prachtige vakantiewoning, het ‘Zeelandhaus’ Het huis is in 1976 op de toen nog degelijke manier gebouwd. Het huis is nog steeds in bezit van de eerste eigenaar die het onlangs helemaal heeft gerenoveerd. Het ligt op een uitgestrekt terrein van 500 m². De woonoppervlakte is ruim 54 m² en bestaat uit een ruime woonkamer met grote glazen ramen, en een open keuken.

De lichte woonkamer is gezellig ingericht en voorzien van satelliet TV (meer dan 50 kanalen), internet via eigen WiFi, radio, een vakantiebibliotheek, spellen en een heerlijke open haard.

 

De moderne keuken is van alle gemakken voorzien met voldoende serviesgoed en pannen, een fornuis met oven, een magnetron, koelkast met vriesvak en een vaatwasser. Uiteraard een koffiezetapparaat.

Ook zijn een wasmachine en een wasdroger aanwezig.

 

 

De slaapkamers zijn ruim en fris. Een ruim tweepersoonsbed en een grote kledingkast vormen het interieur.

In de hygiënische badkamer bevinden zich een douche, het toilet en een wastafel.

 

 

In de werkelijk geweldige tuin staan talloze planten en bloemen die nooit vervelen. Er zijn drie terrassen, twee op het zuidwesten en een vangt de ochtendzon (gezellig ontbijten) en is overdag schaduwrijk. Een van de terrassen ligt vast aan de woning en is overdekt en beschermd tegen de zon.

 

In de tuin staat een tuinhuis waarin de BBQ, ligstoelen en strandstoelen, en drie rijklare fietsen die bij de prijs zijn inbegrepen. De hele tuin is door een haag afgeschermd en garandeert u alle privacy.

Eventueel kunt u tegen betaling gebruik maken van twee kajaks, misschien een uitdaging om het Veerse Meer te gaan verkennen?

 

 

Niet bij de prijs inbegrepen is linnen- en beddengoed.

 

 

 

Zoekt u een ideale uitvalsplaats voor een geweldige vakantie in Zeeland? Dan is Zeelandhaus een absolute must om uw vakantie door te brengen.

Voor meer informatie en boeken, bekijk en gebruik de eigen website.

Wat heeft de omgeving u te bieden?

Zeeland is er trots op de zonnigste provincie van Nederland te zijn. Dat geldt ook voor het eiland Noord-Beveland het kleinste van de Zeeuwse eilanden. Het eiland telt een aantal kleine dorpskernen die rijk zijn aan historie. Een geschiedenis die terug gaat tot de tweede eeuw van onze jaartelling, waarin de Keltische godin Nehalennia door primitieve zeevaarders werd vereerd.

 

Zeelandia in 1643 naar een kaart van Blaeu

Zeelandia in 1643 naar een kaart van Blaeu

Een van de leukste dorpen op Noord-Beveland is zeker Kamperland. Het is een van de oudste dorpen op het eiland. Het werd al genoemd in 976. In 1170 werd Campen als zelfstandige gemeente genoemd. Het was een belangrijke havenplaats. De veerdienst maakte dat Veere op Walcheren zelfs Campveere werd genoemd.

Twee vloedgolven, de Sint Felixvloed in 1530 en de Allerheiligenvloed in 1532, zorgden er voor dat grote delen van Noord-Beveland in zee verdwenen. Ook Campen verdween van de aardbodem.

In 1694 en 1696 kregen de ambachtsheren (de eigenaren) van overgebleven delen van het eiland, toestemming om oudere delen te gaan indijken. De polder werd genoemd naar het oude Campen. Op de plaats waar vroeger Campen had gelegen begon men met de bouw van een nieuw dorp; Kamperland.

Kamperland in oude tijden

Kamperland in oude tijden

 

De Watersnoodramp van 1953 veroorzaakte grote schade in de omgeving van Kamperland. Om het eiland voor de toekomst te beschermen tegen het altijd vijandige water werden de Zandkreekdam en later de Veerse Gatdam aangelegd. Door deze afdamming ontstond het Veerse Meer,    een van de grootste recreatieplassen van Nederland.

 

De omgeving van Kamperland heeft veel te bieden. Leuke dorpen als Wissenkerke, Geersdijk, Kortgene en Colijnsplaat liggen allemaal op maximaal 10 kilometer. Dit zijn leuke uitstapjes om met de fiets te doen. Maar er zijn nog veel meer fietsroutes.

Oosterscheldekering

Oosterscheldekering

Natuurlijk mag u een bezoek aan de imposante Oosterscheldekering niet missen. Vlak daarbij ligt het Deltapark Neeltje Jans, een gezellig dagje uit met de kinderen. Voor kinderen is het waterpark op Neeltje Jans helemaal een feest. De waterglijbaan, de waterspeelplaatsen het walvispaviljoen zijn maar een paar voorbeelden waarin ze zich kunnen uitleven. En dan laten we het aandoenlijke zeehondenpaviljoen nog even buiten beschouwing . Ook is er een expositie die u laat zien hoe de Deltawerken tot stand kwamen.

Ook kunt u het natuurgebied Neeltje Jans bezoeken. Waar ooit, op een kunstmatig aangelegd eiland, enorme betonnen pijlers en betonnen wanden werden gebouwd is dit gebied terug gegeven aan de natuur. En kijk wat de natuur kan doen.

Gaat u naar het strand, vergeet dan zeker het bijzondere Banjaardstrand niet waar bij hoogwater de zee tot tussen de duinen staat.

Banjaardtrand

Banjaardtrand

 

 

 

 

 

 

 

De Kamperlandse Duinen zijn een prachtig wandelgebied en het brede Noordzeestrand ligt aan een van de schoonste zeekusten van Nederland. Het is een ideale verblijfplaats voor watersporters en strandgenieters. Kamperland was van oorsprong een landbouw gemeente. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een ideale toeristengemeente waar iedereen welkom is en iets naar zijn zin kan vinden.

Het leuke centrum van Kamprland

Het leuke centrum van Kamperland

Kamperland is een leuke gemeente, helemaal ingericht voor vakantiegangers. In het centrum vindt u tal van winkels, variërend van modezaak tot viswinkel en van chocolaterie tot supermarkt. Fijnproevers en smulpapen kunnen hun hart ophalen in een aantal goede restaurants en de terrassen zijn meer dan uitnodigend.

Het ooit overbodig geworden veerpontje is, speciaal voor toeristen en fietser weer in gebruik genomen en brengt u na de vaartocht naar Veere op Walcheren.

De steiger van het fietsveer

De steiger van het fietsveer

 

 

 

 

 

 

 

Bij Kamperland kunt u het typische Noord-Bevelands bier proeven. Bierbrouwerij Emelisse maakt nog op ambachtelijke manier haar eigen bier. U kunt de brouwerij bezoeken en op een gezellig terras van een drankje en een hapje genieten.

De brouwerij Emilisse

De brouwerij Emilisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakantiewoning Zeelandhaus en Kamperland en haar omgeving hebben alles in huis om u een geweldige vakantie te garanderen. Doen!